NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Pete Waterman: 11 pond royalties na miljoenen views op Youtube

Pete Waterman: 11 pond royalties na miljoenen views op Youtube

Pete Waterman – die als onderdeel van het producersteam Stock, Aitken en Waterman in de jaren tachtig vele miljoenen verdiende aan talloze hits – klaagt dat hij maar 11 pond aan royalties heeft ontvangen van Youtube. Dit terwijl een video met zijn muziek volgens hem minstens 100 miljoen keer is bekeken op Youtube. Waterman spuwt zijn gal in een ingezonden brief in de Engelse boulevardkrant The Sun. Hij beschuldigt Youtube (eigendom van Google) van grootschalige auteursrechteninbreuk.

 

Het door Waterman geschreven nummer ‘Never gonna give you up’ van Rick Astley beleefde vorig jaar een kleine revival omdat mensen elkaar bij wijze van grap een linkje toestuurden dat – anders dan de ontvanger verwachtte – naar de videoclip van Rick Astley bleek te wijzen (‘Rickrolling’ werd dit wel genoemd).

 

Vorige week meldde Christiaan Alberdingk Thijm hier nog dat Engelse gebruikers helemaal geen muziekvideo’s meer kunnen kijken op Youtube nadat onderhandelingen met de PRS (de Engelse Buma/Stemra) waren vastgelopen.

 

Hier de brief van Waterman in The Sun

 

 

BRON: The Sun


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.