NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Pearle 'verloren zoon' tv -commercial nodeloos kwetsend

Pearle 'verloren zoon' tv -commercial nodeloos kwetsend

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft in haar beslissing 3 oktober geoordeeld dat de "verloren-zoon' Tv-commercial van Pearle in strijd is met de goede smaak en nodeloos kwetsend is.
De Tv-commercial laat een vrouw zien die haar zoon al vier jaar niet meer heeft gezien. Nadat ze een bril aangemeten heeft gekregen bij Pearle blijkt dat ze haar zoon die altijd al in de buurt was vanwege haar slechte ogen nooit had gezien.
De RCC acht de uiting mede in strijd met de goede smaak en nodeloos kwetsend, omdat "door de lang durende, realistisch aandoende beelden en het feit dat het humoristisch bedoelde karakter van de uiting geruime tijd niet kenbaar is voor de kijker".

De RCC is normaliter terughoudend bij de beoordeling van deze norm 'in strijd met de goede smaak en nodeloos kwetsend', omdat dit een subjectieve norm is. De RCC beoordeelt dan ook niet snel dat er sprake is van schending van deze norm. Zo werd de Scarlet reclame met Beau van Erven Dorens en een in bikini gekleed meisje verleden jaar wel geoorloofd door de RCC, hoewel half Nederland over de commercial heen viel.

Opvallend in deze zaak is ook dat het niet gaat een bepaalde groep mensen, zoals gelovigen of kinderen, voor wie de duidelijk commercial kwetsend zou zijn, en dat de RCC meent dat de commercial ongeoorloofd is, omdat het lang onduidelijk blijft dat deze humoristich is bedoeld.

Lees hier bericht.

BRON: RCC


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.