NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Overwinning voor Lindows in geschil met Microsoft

Overwinning voor Lindows in geschil met Microsoft

 

De Voorzieningenrechter in Amsterdam heeft op 27 mei vonnis gewezen in het geschil tussen Microsoft en Lindows. In de procedure vorderde Microsoft onder meer dat Lindows wordt bevolen het gebruik van de aanduiding "Lindows" in haar handelsnaam te staken.

 

De voorzieningenrechter is van oordeel dat niet elk gebruik van de handelsnaam Lindows inbreuk maakt op het merk "Windows". Inbreuk op het merk is alleen aan de orde als met het gebruik, zonder geldige reden, ongerechtvaardigd voordeel wordt getrokken uit of afbreuk wordt gedaan aan het onderscheidend vermogen van Windows als merk en/of anderszins sprake is van onrechtmatig gebruik.

 

De rechter oordeelde dat met het gebruik van Lindows als handelsnaam geen sprake is van een overtreding van het vonnis van 29 januari 2004 en dat het gebruik niet in strijd is met het merkenrecht. De rechter vond het hierbij van belang dat Lindows slechts op zeer beperkte wijze gebruik maakt van de naam Lindows als handelsnaam; het gebruik was beperkt tot de "kleine lettertjes" op de pagina van de Linspire-website en op de geprinte handleiding die in de Linspire verpakking zitten (Linspire is de nieuwe naam voor de software van Lindows). Bovendien heeft Lindows bij het gebruik van de handelsnaam steeds toegevoegd dat Lindows op geen enkele wijze gelieerd is aan Windows.

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.