NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • "OPTA hoeft niet op te treden op basis van één spamklacht"

"OPTA hoeft niet op te treden op basis van één spamklacht"

Telecom toezichthouder OPTA is niet verplicht op te treden tegen een mogelijke overtreding van het spamverbod op basis van één klacht over één mailbericht. Dat heeft de rechtbank Rotterdam onlangs geoordeeld, zo meldt OPTA deze week op haar website.

De zaak betrof een beroep tegen de afwijzing door OPTA van een verzoek van een privépersoon om op te treden tegen een mogelijke overtreding van artikel 11.7 van de Telecommunicatiewet. De persoon in kwestie zei zonder zijn toestemming een bericht te hebben ontvangen van ideële aard afkomstig van een politieke partij. OPTA stelt over dit bericht slechts één enkele klacht te hebben ontvangen. Volgens haar is dat onvoldoende om optreden te rechtvaardigen.

De rechtbank Rotterdam stelt OPTA in het gelijk. Het handhavingsbeleid spam van OPTA zou volgens de rechter in overeenstemming zijn met de privacyrichtlijn 2002/58/EG en de Telecommunicatiewet en bovendien niet onredelijk. De afwijzing van het handhavingsverzoek zou terecht zijn aangezien het slechts één klacht over één mailbericht betrof. Het feit dat de afzender een politieke partij was is door de rechtbank niet als bijzondere omstandigheid geaccepteerd op grond waarvan OPTA van haar handhavingsbeleid had moeten afwijken, aldus OPTA.

De uitspraak is nog niet gepubliceerd.

Lees hier het persbericht van OPTA.

BRON: OPTA


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.