NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Oprichter DigiNotar start beveiligingsbedrijf!???

Oprichter DigiNotar start beveiligingsbedrijf!???

Verbazing alom. Eén van de oprichters van DigiNotar, het bedrijf dat vorig jaar en dit jaar trending topic was als het gaat om een lek in de beveiliging, is zijn eigen beveiligingsbedrijf, Cybbos, begonnen. Deze oprichter, Tony de Bos, wil, zo stelt hij, juist de lessen uit het verleden nu in de praktijk gebruiken.

 "Het is niet de vraag of er wordt ingebroken, want je kunt er vanuit gaan dat dat uiteindelijk gebeurt", aldus De Bos.  "Het is goed mogelijk een hack te detecteren", concludeert hij. De Bos wil in het interview aan Nu.nl niet ingaan op de Diginotarzaak. Wel benadrukt hij juist dat hij door deze affaire lessen heeft geleerd en daarom goed in staat is om andere ondernemers te helpen.

De Bos verkocht DigiNotar eind 2010 aan de Amerikaanse onderneming VASCO, maar hij bleef wel werkzaam binnen Diginotar. Op het moment van de hack in juni 2011 was De Bos naar eigen zeggen een maand aan het zeilen. Daarna kwam hij middenin de crisis terug.

"Ik kan verder niet op de zaak ingaan, want ik heb getekend voor geheimhouding", stelt hij. Maar hij geeft verder aan het wel heel erg te vinden "Als je bedrijf dat je verkocht hebt negen maanden later failliet is, dan doet dat je wel wat", vertelt De Bos aan Nu.nl. Ook zegt hij slapeloze nachten van de affaire te hebben gehad. Het bevreemdt mij dat De Bos daarbij refereert aan het faillissement van DigiNotar, en niet zozeer aan de schade en ellende die DigiNotar heel veel andere partijen heeft toegebracht. En nu meent De Bos dan iets goeds te kunnen doen door ondernemers over beveiligingsproblematiek te gaan adviseren. Tja... Ik heb daar zo zult u begrijpen zo mijn gedachten over...

Lees hier het hele bericht op Nu.nl

 

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.