NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Open brief van privacytoezichthouders aan Google

Open brief van privacytoezichthouders aan Google

Internationale privacytoezichthouders hebben in een gezamenlijke brief van 19 april 2010 Google aangesproken op schending van privacyregels en van fundamentele privacybeginselen bij de lancering van de sociale netwerkdienst Google Buzz.

 

Privacytoezichthouders uit tien verschillende landen roepen in een unieke samenwerking internetbedrijven zoals Google op om voortaan al in de ontwerpfase producten en diensten te voorzien van waarborgen om persoonsgegevens goed te beschermen en te beveiligen. Zij vragen om een aantal concrete maatregelen zoals het zorgen voor duidelijk zichtbare en makkelijk te gebruiken privacyinstellingen.

 

“Internationale toezichthouders staan pal voor de bescherming van persoonsgegevens, ook bij innovatieve producten en diensten”, aldus Jacob Kohnstamm die de brief als voorzitter van het CBP en de Artikel 29-werkgroep van Europese toezichthouders ondertekende. “Bedrijven moeten hun ‘knappe koppen’ inzetten om de diensten en producten zodanig te ontwikkelen dat ze geen of veel minder inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer”, waarmee Kohnstamm nogmaals het belang benadrukt van ‘privacy by design’.

 

Lees hier de brief.

BRON: CBP


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.