NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Op herhaling: de cooling off periode

Op herhaling: de cooling off periode

Vorige week berichtte ik over de verlenging van de cooling off periode. Lees hier mijn eerdere blog. Reden voor deze blog is een uitspraak van de kantonrechter te Roermond in een geschil tussen de Nederlandse Energie Maatschappij en een geanonimiseerde gedaagde - ik vermoed dus een consument.

De feiten lezen als volgt: Eiseres is een online energieleverancier die met behulp van internethaar diensten en producten aanbiedt. Eiseres heeft met gedaagde [op afstand] een overeenkomst gesloten terzake van levering van energie en gas. Er heeft ook daadwerkelijk levering van energie en gas op het adres van gedaagde plaatsgevonden.

Onthoud even het laatste, namelijk dat levering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Partijen ruziĆ«n over de vraag of de klant binnen de cooling off periode heeft geannuleerd. De Roermondse kantonrechter wijst fijntjes op een bepaling in de voorwaarden van de Nederlandse Energie Maatshappij (hier in te zien), namelijk dat de cooling off periode ingaat vanaf het moment van ontvangst van de bevestiging aanmelding, terwijl NEM in de procedure rekent vanaf de totstandkoming van de overeenkomst. Ogenschijnlijk een pijnlijk "rekenfoutje".

Toch denk ik dat de kantonrechter niet tot een terechte annulering door de gedaagde had kunnen oordelen. Nu wordt het feit relevant, welke u moest onthouden: "er heeft ook daadwerkelijk levering van energie en gas op het adres van gedaagde plaatsgevonden". Anders gezegd: de dienst is door NEM geleverd. En de wet zegt dat indien de dienst met instemming van de klant is aangevangen voordat de cooling off periode is verstreken, het recht op annulering niet van toepassing is. Ik kan het niet uit de afspraak afleiden, maar volgens mij is de dienst aangevangen voor verloop van de cooling off periode zoals in de voorwaarden van NEM bepaald (en ik neem gemakshalve ook maar even aan dat de dienst is aangevangen met "instemming" van de gedaagde). Mocht iemand hier anders over denken, dan hoor ik dat graag natuurlijk!

Lees hier de uitspraak. 

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.