NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ook privacyorganisaties uiten kritiek op nieuwste aankoop Google

Ook privacyorganisaties uiten kritiek op nieuwste aankoop Google

Na Microsoft laten ook verschillende Amerikaanse organisaties voor privacybescherming zich kritisch uit over de de overname van Doubleclick door Google. De angst is dat Google door de aankoop van het online advertentiebedrijf over te veel informatie over consumenten komt te beschikken.

Zowel Google als Doubleclick registreren op tal van websites het surfgedrag van internetgebruikers. Deze informatie wordt gebruikt voor het maken van persoonlijke profielen van gebruikers om op deze wijze persoonlijk gerichte advertenties te kunnen tonen. De zorg van Amerikaanse privacyorganisaties is dat deze informatie in de toekomst wordt gecombineerd met persoonlijke gegevens waarover Google dankzij diensten als Gmail over beschikt.

Google maakte een week geleden bekend dat het Doubleclick wil overnemen voor het recordbedrag van 3.1 miljard Dollar. Direct uitte Microsoft kritiek, zowel uit zorg om de privacy van gebruikers als om de dominante positie die concurrent Google door de overname dreigt te krijgen.

 

Lees hier het bericht

 

BRON: www.nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.