NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ondertussen in Den Haag – Gokreclames en data-opslag door overheid;

Ondertussen in Den Haag – Gokreclames en data-opslag door overheid;

 

Deze week was het vrij rustig op TMC-gebied in Den Haag. Wel werden er vragen gesteld over kansspelen en vragen over privacy van de Nederlandse overheid.

 

Eerder werden er al vragen gesteld over het bericht in de Volkskrant dat online gokken op het WK in Nederland nog steeds volop mogelijk is. De vragen, gesteld door Mei LiVos (PvdA) aan de Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie,  hebben o.a. betrekking op het feit dat illegale aanbieders van online  kansspelen niet in aanmerking zouden komen voor een vergunning. Zie voor de gestelde vragen deze link.

 

Daarnaast  was er uitstel van beantwoording wat betreft de vragen over de opslag van vertrouwelijke data van de Nederlandse overheid. Deze vragen werden gesteld door de leden De Liefde, Moors, Dijkhoff en Litjens (allen VVD) aan de Minster van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Hier werden o.a. vragen gesteld over het feit dat buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten de vertrouwelijke data van de Nederlandse overheid kunnen inzien. Daarbij werden ook vragen gesteld over een eventuele oplossing hiervoor; Is het mogelijk dat de vertrouwelijke data van overheidsorganisaties en/of semi-publieke instellingen in datacenters buiten Nederland of in eigendom van niet-Nederlandse bedrijven worden opgeslagen om dit probleem te voorkomen? Zie voor alle vragen deze link.

 

Ook werden er vragen gesteld door het lid van Raak (SP) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bespioneren van Nederlanders door de NSA. De NSA zou de communicatie tussen niet-Amerikanen, aldus gevestigd buiten de Verenigde Staten, vrijelijk kunnen verzamelen . Zie voor de vragen deze link.

 

 

Zodra deze vragen zijn beantwoord zullen de antwoorden hiervan op onze blog verschijnen.

 

Wederom graag tot ziens in de volgende editie van ‘ondertussen in Den Haag’.

 

 

 

Auteur: Kylie de Kok

 

Met dank aan Tomas Weermeijer

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.