NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ondernemingsorganisaties en rechthebbenden werken samen om inning auteursrechten te verbeteren

Ondernemingsorganisaties en rechthebbenden werken samen om inning auteursrechten te verbeteren

Onder ondernemers bestaat veel onvrede over de wijze waarop auteursrechten worden geïnd. In een brief aan staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken hebben de ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en de brancheorganisatie van inningorganisaties VOICE een gezamenlijke aanpak aangekondigd om deze onvrede weg te nemen.

VOICE heeft een gedragscode opgesteld die moet leiden tot een betere herkenbaarheid van de diverse inningorganisaties. Belangrijk is ook dat er een meer logisch en transparant systeem komt voor de bepaling van heffingen. Uitgangspunt moet daarbij zijn een systeem gebaseerd op feitelijk gebruik. Daarnaast moet worden gekeken naar de mogelijkheden van een verdere bundeling van facturen en afhandeling en incasso via één uitvoeringsorganisatie. Ten slotte moet worden gewerkt aan een verbetering van de voorlichting over waarom en waarvoor betaald moet worden. Dit kan onnodige irritaties bij bedrijven voorkomen.

De briefschrijvers stellen dat de voorstellen de komende tijd verder worden uitgewerkt. Uiterlijk in april 2009 zal de 'brede' werkgroep die deze klus voor zijn rekening neemt rapporteren over de (vervolg)aanpak. VNO-NCW, MKB-Nederland en VOICE verwachten dat door deze aanpak 'van binnenuit' overheidsmaatregelen achterwege kunnen blijven.

Lees hier het hele bericht.

Lees hier de brief aan de staatssecretaris.

BRON: VNO-NCW


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.