NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nutella vs. Nugtella. Over pasta met wiet.

Nutella vs. Nugtella. Over pasta met wiet.

Vorige week haalde het Amerikaanse bedrijf Organicares het nieuws met Nugtella, hazelnootpasta met medicinale marihuana. Spits kopte: "Mieters: Nutella met wiet" en de Huffington Post meldde opgetogen: "Nugtella, Weed Nutella By Organicares Medical Dispensary Is Real". Nugtella bestaat dus echt en is in Californie op doktersrecept verkrijgbaar. En niet alleen de naam, maar ook de verpakking van Nugtella lijkt wel erg veel op die van de Nutella pasta van Ferrero.

 

 

 

 

 

Foto's: AFP (links) en tumblr.com/blazing-n-raving (rechts).

Ferrero, de Italiaanse producent van de Nutella pasta, is not amused en heeft rechtsmaatregelen aangekondigd: "Ferrero zal alle mogelijke stappen ondernemen om zijn rechten te beschermen en om verwarring met het wereldberoemde merk Nutella uit te sluiten."

Ferrero heeft haar merk in een groot aantal landen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, als beeldmerk (logo) geregistreerd. De kans is dan ook groot dat Nugtella binnenkort geen Nugtella meer heet. Organicares heeft dan inmiddels genoeg media-aandacht gehad om de pasta met wiet ook onder een andere naam goed te kunnen verkopen. Daar weegt de eventuele schadevergoeding die ze aan Ferrero moet betalen, misschien wel tegenop.

BRON: Nu.nl, Spitsnieuws.nl, Huffingtonpost.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.