NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • NPS hoeft 24FPS niet te betalen voor gedateerde film

NPS hoeft 24FPS niet te betalen voor gedateerde film

De voorzieningenrechter te Amsterdam heeft dit bepaald in het kort geding aangespannen door 24 FPS Features tegen de Nederlandse Programma Stichting (NPS).

24FPS en NPS hadden voor het eerst in 2001 contact over de film, terwijl de productie nog niet was gerealiseerd. Op dat moment had de NPS belangstelling de uitzendrechten aan te kopen en de film op zondagmiddag uit te zenden in het kader van het thema "Wereldcinema". 24FPS betoogde dat NPS had toegzegd de film aan te kopen en baseerde dit op de brieven van NPS.
Het betoog van NPS dat haar brieven zo moeten worden uitgelegd dat zij enkel op verzoek van de filmproducent zijn geschreven om andere financiers over de streep te trekken, wordt door de rechter aannemelijk geacht. 

Uit die brieven kan dan ook niet worden afgeleid dat er definitieve, bindende afspraken zijn gemaakt. Voorts is aannemelijk dat het in de branche ongebruikelijk is om (definitieve) toezeggingen te doen als script, cast en crew nog niet vaststaan en dat afspraken als waar het in dit geding om gaat immer in een schriftelijk contract, met daarin nadere bedingen, worden vastgelegd. Zo zijn in dit geval geen afspraken gemaakt over essentiƫle punten als bijvoorbeeld het aantal keren dat de film kan worden uitgezonden en de duur van de licentie, aldus het vonnis.

Dat er 20.000 Euro voor de film was gereserveerd, is volgens de rechter evenmmin gezien het bovenstaande voldoende om te oordelen dat er een bindende afspraak over de aankoop van de film is.

Lees hier het vonnis.

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.