NL EN

Noot bij Zoekallehuizen.nl

De Zoekallehuizen.nl-zaak gaat in de kern om de vraag of het een internet zoekmachine vrij staat informatie van een website te verzamelen, ook als de eigenaar van die website daar bezwaar tegen maakt. De voorzieningenrechter te Arnhem beantwoordt die vraag bevestigend.

 

De informatie die door de zoekmachine Zoekallehuizen ("ZAH") wordt verzameld bestaat uit woningomschrijvingen, adresgegevens, koopprijzen en foto's van huizen. De eigenaren van de websites, NVM-makelaars, hadden daartegen bezwaar gemaakt door technische voorzieningen te treffen, door de handelwijze in de gebruiksvoorwaarden van de websites te verbieden en door ZAH te sommeren haar handelwijze te staken.

 

Internet zoekmachines vervullen een cruciale rol op het internet door de enorme hoeveelheid informatie die het internet rijk is vindbaar te maken. In belangrijke mate wordt de informatie ook ontsloten door zoekmachines: als je niet gevonden wordt, dan kan je net zo goed niet bestaan. Het internet zou niet goed kunnen functioneren zonder de aanwezigheid van zoekmachines. Daarom is deze uitspraak niet slechts van belang voor aanbieders van zoekmachines, maar voor het internet als geheel.

Lees hier de volledige noot.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.