NL EN

Nieuwe voorwaarden webwinkels

Thuiswinkel.org is een branchevereniging die de belangen van bedrijven behartigt op het gebied van thuiswinkelen. Bedrijven die zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org hebben een Thuisiwnkle.org logo op hun website staan. Om zo'n logo te mogen vertonen, moeten, onder meer, de algemene voorwaarden voldoen aan de vereisten van Thuiswinkel.org. Deze vereisten vloeien, voor het grootste gedeelte, voort uit de wet.

Thuiswinkel.org en de Consumentenbond hebben nu afspraken gemaakt over nieuwe regels voor online aankopen. Vanaf 1 januari 2009 worden consumenten die online iets kopen bij één van de 930 bij Thusiwinkel.org aangesloten bedrijven, beter beschermd dan nu in de wet is geregeld. 

Zo wordt de bedenktijd waarbinnen de consument een product kan terugsturen, verlengd van de wettelijke termijn van 7 dagen naar 14 dagen. Ook zijn er voorwaarden omtrent het aanbetalen van zaken en zal er meer duidelijkheid over de prijs moeten worden gegeven.

De afspraken zijn volgens de beide organisaties belangrijk omdat de markt voor online consumentenbestedingen door Nederlandse internetters verder blijft stijgen.

Lees hier het volledige bericht.

 

BRON: emerce.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.