NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nederlanders schelden het hardst op internet

Nederlanders schelden het hardst op internet

Nederlanders reageren op nieuwssites platter en banaler dan andere Europeanen. Dat blijkt uit onderzoek van het dagblad Trouw. Schelden, beledigen of bedreigen, zoals in Nederland veel gebeurt, komt in Duitsland, Engeland, Frankrijk en BelgiĆ« niet of zelden voor.

In Frankrijk worden meningsverschillen hard uitgespeeld, maar wel beargumenteerd en, zo mogelijk, onder verwijzing naar grote denkers als Alexis de Tocqueville of Karl Marx. Ook de Belgen houden het relatief beschaafd, met af en toe een uitschieter naar rechts. Op de sites van de Britse sensatiepers, bekend om schreeuwerige koppen en hard geformuleerde stukken, gaat het er weliswaar soms stevig aan toe, maar Britten laten ook daar zien dat zij van hun taal houden en de humor regeert. Dit in tegenstelling tot Nederlanders.

Volgens een bericht van RTL Nieuws wordt van de site van De Telegraaf gemiddeld 30% van de reacties verwijderd. Bij controversiĆ«le onderwerpen, bijvoorbeeld over Wilders of allochtonen, is dat wel 90%. De Telegraaf ontvangt soms wel 15.000 reacties op een dag. In andere landen zou het slechts sporadisch nodig zijn om reacties weg te halen.

Lees hier het bericht in Trouw. Lees hier het bericht bij RTL.

BRON: Trouw / RTL


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.