NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nederlanders ‘relaxed’ over privacy, maar wel bang voor cybercrime

Nederlanders ‘relaxed’ over privacy, maar wel bang voor cybercrime

Uit de halfjaarlijkse Unisys Security Index blijkt dat de Nederlandse bevolking erg dubbelzinnig is als het om online privacy gaat.

 

Terwijl meer dan een kwart erg bang is voor identiteitsdiefstal of cyber crime, nemen we het niet zo nauw met de beveiliging van onze gegevens. Maar liefst 57% van de Nederlanders geeft bijvoorbeeld aan dat ze het gemak bij online winkelen en bankieren belangrijker vinden dan hun privacy. Ook gebruikt maar 29% moeilijk te raden wachtwoorden en geeft 77% toe dat ze hun wachtwoorden niet regelmatig wijzigen.

 

Op sommige gebieden is de houding van Nederlanders weer wat alerter. Bijna driekwart van de Nederlanders gebruikt anti-virus software updates en 63% beperkt de toegang tot hun online sociale netwerkprofielen.

 

Met deze cijfers komt ons land op een score van 71 punten, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 125. Dat maakt Nederland tot het meest ‘relaxte’ land waar het gaat om privacy. Brazilie, Duitsland en de VS zijn de meest privacy-alerte landen, met scores van respectievelijk 177, 150 en 136.

 

Klik hier voor het hele rapport

 

Door: Anke Verhoeven

BRON: Unisys Security Index


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.