NL EN

Nederland aan kop in de GIPI 5

De Global Intellectual Property Index (GIPI) is een rapport dat jaarlijks door Taylor Wessing wordt uitgebracht. In het rapport wordt onderzocht hoe 43 landen scoren op het gebied van intellectuele eigendomsrechten. Daarbij wordt gelet op de manier waarop intellectuele eigendomsrechten kunnen worden verkregen en hoe ze uitgewonnen, gehandhaafd en aangevallen kunnen worden.

In de vijfde GIPI, uitgebracht op 14 juni 2016, neemt Nederland de koppositie in. Duitsland neemt de tweede positie in en het Verenigd Koninkrijk volgt als derde. Op het gebied van auteursrecht staat Nederland bovenaan, Nederland neemt in het merken- en designrecht de tweede positie in en met betrekking tot patenten staat Nederland derde. Nederland doet het vooral goed qua kosteneffectiviteit. De specialistische kennis van rechters en advocaten wordt ook gewaardeerd.

Wat betreft databescherming heeft Nederland vrij strenge regelgeving, slechts zes landen hebben strengere regelgeving. Rusland heeft op dit punt de strengste regelgeving, wat samenhangt met de wet die internetbedrijven verplicht om data van Russen in Rusland op te slaan.

De positieve resultaten betekenen overigens niet dat Nederland stil kan gaan zitten. Nederland heeft ten opzichte van vorig jaar namelijk, net als de meeste landen overigens, punten verloren. Bovendien is ruimte voor verbetering altijd aanwezig.

(met dank aan Dewi Harkink)PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.