NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • MusicStation gaat concurrentie aan met iTunes

MusicStation gaat concurrentie aan met iTunes

De grote platenmaatschappijen, computerfabrikanten en sofwaremakers zijn goed aan het experimenteren met nieuwe verdienmodellen voor online muziekdiensten.

 

Nieuwste aanwinst in de concurrentie met iTunes, is het programma MusicStation. Via MusicStation kunnen computergebruikers in West-Europa een abonnement afsluiten, waarbij tegen een vaste prijs ( € 9,99 p/mnd) ongelimiteerd muziek kan worden gedownload uit de catalogi van Warner, Sony, EMI en Universal. Het muziekaanbod van de vier platenmaatschappijen omvat een gezamenlijke database van 6,5 miljoen nummers.

 

Computerfabrikant Hewlett Packard (HP) heeft al haar nieuwste modellen computers voorzien van MusicStation. De gedownloadde nummers zijn op verschillende devices af te spelen. Nadeel is dat het merendeel van de gedownloadde muziek slechts toegankelijk is zolang het abonnement met MusicStation loopt. Een deel van de muziek, om precies te zijn 10 nummers per maand, kunnen echter DRM-vrij gedownload worden en blijven zodoende in het bezit van de downloader, ongeacht of het abonnement voortduurt.

 

Bron: Futureofcopyright.comPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.