NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • München bespaart 10 miljoen per jaar met Linux

München bespaart 10 miljoen per jaar met Linux

Tien jaar duurde het omvangrijke overstapproject van de Duitse stad München. Op deze blog werd toen al bericht over de overstap van Windows NT naar Linux, en inmiddels is het project afgerond. De besparingen? Tien miljoen euro per jaar aan licentiekosten, geen misselijk bedrag.

 

Linux is een open source besturingssysteem dat beheerd wordt door de Linux Foundation. Een voordeel van het gebruik van Linux is dat er geen licentiekosten betaald hoeven te worden. Dat was voor de stad München reden genoeg om het project te starten en inmiddels zijn 14.000 van de 15.000 pc’s gemigreerd van Windows NT naar Linux.

 

HP berekende eerder dat het project de stad 44 miljoen euro meer zou kosten dan het gebruik van Windows. Saillant detail daarbij is dat dit onderzoek in opdracht van Microsoft verricht werd, en dat de kosten van de migratie zelf daarbij meegerekend zijn. Die kosten zouden echter ook bestaan bij een overstap naar een nieuwere versie van Windows, en worden nu met een snelheid van 10 miljoen euro per jaar terugverdiend.

BRON: tweakers.net, webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.