NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • MP3-spelers niet belast met heffing

MP3-spelers niet belast met heffing

De minister van Justitie heeft besloten MP3-spelers niet te belasten met een heffing. Dat blijkt uit een Algemene Maatregel van Bestuur van 6 maart 2007. Het besluit geldt tot 1 januari 2008.

Met het besluit worden, overeenkomstig artikel 16c lid 6 van de Auteurswet, de voorwerpen aangewezen die kortweg bestemd zijn voor de reproductie van beschermde werken en deze ten gehore te brengen. Fabrikanten en importeurs zijn over de aangewezen voorwerpen een billijke vergoeding aan Stichting De Thuiskopie verschuldigd. Deze stichting dient vervolgens zorg te dragen voor de verdeling van deze gelden aan makers of hun rechtverkrijgenden. MP3-spelers zijn niet door de minister aangewezen. Hetzelfde geldt voor harde schijven van DVD-recorders.

De minister is tegen de uitbreiding van heffingen zolang "niet duidelijk is waartoe de aangekondigde en door Nederland bepleite initiatieven van de Europese Commissie zullen leiden, en zolang het onderzoek van het College van Toezicht bij Stichting De Thuiskopie niet definitief is afgerond".

 

Lees hier de AMvB met toelichting.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.