NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ministerraad keurt stemcomputers definitief af

Ministerraad keurt stemcomputers definitief af

Op voorstel van staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft de ministerraad afgelopen vrijdag besloten dat het stemmen met stemcomputers voorlopig van de baan is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het stemmen per computer een geringe meerwaarde heeft ten opzichte van het ouderwetse stemmen met het rode potlood. Het ontwikkelen van stemapparatuur is zeer kostbaar en het is moeilijk om te garanderen dat de uitgebrachte stem niet wordt "afgeluisterd".

Bij het tellen van de stemmen is wellicht wel gebruik van een computer mogelijk. Hiermee zullen nog proeven worden gedaan.

De actiegroep "Wij vertrouwen stemcomputers niet" toont zich zeer verheugd met het besluit van de Ministerraad. De organisatie wijst erop dat sprake is van een internationale trend. Californië heeft reeds afgezien van het gebruik van stemcomputers en veel andere Amerikaanse staten willen nu ook weer gaan werken met een papieren stembiljet. Ook in Engeland, Ierland, Duitsland, Quebec en Italië wordt inmiddels actie gevoerd tegen stemcomputers.

Lees hier het hele bericht

Lees hier de reactie van "Wij vertrouwen stemcomputers niet"PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.