NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Minder steun Franse three-strikes wet

Minder steun Franse three-strikes wet

Enkele maanden voordat de Franse three-strikes wet (“Création et Internet”) uiteindelijk van kracht wordt, blijkt de wet toch steun te verliezen van politici die eerst fel voor waren. Leden van de regerende UMP partij geven toe dat de verwoording van de wet misschien onhandig is en dat zij inmiddels verder hebben leren denken dan de wet zoals die nu staat.

 

De UMP partij heeft in het afgelopen jaar veel stemmen van jongere Fransen verloren, omdat deze kiezers het gevoel hebben dat UMP tegen internet is. Om deze trend tegen te gaan heeft UMP een nieuw beleidsstuk genaamd “Vive internet!” gepubliceerd, waarin zij haar standpunten ten aanzien van internet verklaart.

 

Volgens dit document is de tekst van Création et Internet te technologie afhankelijk geformuleerd, omdat het vooral ziet op peer-to-peer downloaden en op niet nieuwere mogelijkheden, zoals streamen. Daarnaast geeft UMP toe dat het eenvoudiger is druk uit te oefenen op inbreukmakende tussenpersonen die streaming of peer-to-peer diensten aanbieden, dan om een nationale campagne te voeren om individuele gebruikers te vinden, beboeten en van internet af te sluiten. Verantwoordelijke politici dienen hun vertrouwen in digitale ontwikkelingen uit te spreken en de implementatie van nieuwe technologieën te bevorderen. Ook wil UMP netwerk neutraliteit bevorderen, zowel in het binnenland als wereldwijd.

 

Nu blijft de vraag in hoeverre en in welke mate Création et Internet zal worden gehandhaafd. De keiharde, no-mercy aanpak die vorig jaar werd aangekondigd lijkt geen steun meer te hebben bij de politici die de wet hebben opgesteld. De entertainment industrie en de staat zullen dan ook huiverig zijn de wet te handhaven, omdat het onlogisch is veel geld, tijd en moeite te investeren in een papieren tijger. Wellicht blijkt Création et Internet uiteindelijk slechts een wassen neus te zijn.

 

Lees hier het hele bericht.

BRON: Arstechnica.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.