NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Microsoft introduceert de 'HealthVault'

Microsoft introduceert de 'HealthVault'

HealthVault is een beveiligde webdienst waarin patiënten hun medische dossiers online kunen bijhouden en toegang krijgen tot medische applicaties.

Momenteel zijn er drie onderdelen. ‘HealthVault Search' is een gespecialiseerde zoekmachine die ontworpen is om relevante gezondheidsinformatie te bieden en gebruikers moet wijzen op (prijs)vergelijkingen tussen zorgaanbieders. Het tweede onderdeel is de ‘HealthVault opslag-account', een versleuteld elektronisch gezondheidsdossier dat patiënten en hun familie kunnen delen met artsen. De derde applicatie:  ‘HealthVault Connection Center' biedt gebruikers drivers voor controleapparatuur zoals diabetes- en hartslag-meters.

De dienst is voorzien van uitgebreide databeveiliging. Zonder 'expliciete' toestemming vooraf wordt dataoverdracht geblokkeerd. De beveiliging voldoet aan de richtlijnen van de Amerikaanse Coalitie voor Patiëntprivacy. Lynne Dunbrack van marktonderzoeksbureau Health Industry Insights verwacht overigens dat privacyzorgen veel consumenten zal weerhouden van het gebruik van HealthVault.

Lees hier het hele bericht.

BRON: emerce.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.