NL EN

Met Peer2Peer zie je meer!

Veel consumenten die gebruik maken van P2P software om muziek- en filmbestanden met anderen uit te wisselen, zijn zich niet vaak bewust van de `bijwerkingen´van de software. In de voorbije maanden zijn via P2P netwerken nogal wat gevoelige zaken uitgelekt naar de verschillende media. Zo waren daar bijvoorbeeld de verschrikkelijke foto´s uit Irak van de toestanden in de Abu Graib gevangenis, die via file sharing naar buiten toe kwamen.

P2P software blijkt vaak ongewild toegang te geven tot bestanden die de gebruiker liever niet op het internet ziet verschijnen. Via programma´s als bijvoorbeeld Limewire kan redelijk eenvoudig toegang worden verkregen tot veel gevoelige informatie opgeslagen op een PC, zoals adresgegevens, banknummers, creditcardnummers, medische informatie, privé foto´s en filmpjes etc. Ook militaire geheimen, geheime politieke rapporten en  correspondentie van bestuurders opgeslagen op een pc zijn aantrekkelijke zaken om downloaden en vervolgens te openbaren. 

Door een niet aflatende nieuwsgierigheid van bepaalde personen die de P2P netwerken gebruiken om een kijkje te nemen in de bestanden van andere gebruikers worden we waarschijnlijk in de nabije toekomst nog meer `verrast´met opvallende en confronterende zaken.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Reuters.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.