NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Met één keer inloggen toegang tot talloze websites

Met één keer inloggen toegang tot talloze websites

Internetgebruikers kunnen straks op talloze sites terecht, met slechts één wachtwoord, door de steun van Google en Microsoft. Het OpenID systeem moet een einde zien te maken aan de zee van gebruikersnamen en wachtwoorden, die gebruikers dienen te onthouden. Door een OpenID- account aan te maken, wordt er toegang verworven tot alle websites die het systeem ondersteunen. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld met hun GMail-accountgegevens inloggen bij netwerksite Plaxo en de online boekhouddienst Buxfer.

Verschil met ‘single sign- on'- systemen is dat niet één partij verantwoordelijk is voor de uitgifte van inloggegevens (zoals het geval was bij Microsofts Passport); gebruikers kunnen hun OpenID namelijk bij allerlei deelnemers aanvragen.

Toch zijn er nog gemengde gevoelens over dit nieuwe systeem. Andere sites kunnen mensen wel laten inloggen met accountgegevens van Google of Microsoft, maar de twee giganten accepteren vooralsnog geen wachtwoorden die door andere OpenID-providers zijn uitgegeven.

Lees hier het hele bericht.

 

BRON: www.nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.