NL EN

Meer over Batzel vs. Cremers

Waar een klein land groot in kan zijn. Al een paar weken geleden schreven wij over de uitkomst in de Amerikaanse zaak Batzel vs. Cremers. Laatstgenoemde is een Nederlander die een e-mailnieuwsbrief publiceerde over kunst. Hij plaatste per ongeluk een verkeerd bericht en wordt nu in de VS vervolgd. De Amerikaanse rechter heeft onlangs bepaald dat de samensteller van een nieuwsbrief slechts onder bijzondere omstandigheden aansprakelijk is voor onrechtmatige stukken die door derden worden aangeleverd. Zijn positie wordt vergeleken met de rechtspositie van een ISP.

Ik ben het ernstig met deze uitspraak eens, zoals wel blijkt uit mijn column voor Emerce in 2001. De Amerikaan John Dean is het ernstig met de uitspraak oneens: "The Internet should not be like the Old West, where persons who are unfairly hurt - and defamatory words do hurt - by others have no legal remedy. After all, when law fails, vigilanteism follows: Aggrieved persons may feel forced to "take the law into their own hands."", schrijft hij. 

De hamvraag is of internet bijzonder genoeg is om een ander soort recht te hebben dan wij offline kennen. Met andere woorden, moeten online dezelfde regels gelden als offline? Lees hier de column van Dean en bepaal je eigen mening.

BRON: FindLaw


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.