NL EN

Matratzen geldig Spaans merk

Het Europese Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen heeft uitspraak gedaan in de zaak omtrent het woordmerk Matratzen. Het Hof stond voor de vraag gesteld of het Spaanse nationale merk Matratzen een geldig merk vormt, nu datzelfde merk in andere talen binnen het Europese gebied als duidelijk beschrijvend moeten worden aangemerkt.

Matratzen is een Spaans merk dat is ingeschreven voor onder meer zit- en ligmeubels, bedden, slaapbanken, matrassen en kussens. De Spaanse houdster van het merk is sinds 1996 in gevecht met het Duitse Matratzen Concord omtrent de geldigheid van het merk.

Het Europese Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen kwam tot het oordeel dat wanneer een nationaal merk geldigheid ontbeert in een lidstaat omdat het onderscheidend vermogen mist of beschrijvend is, in een andere lidstaat mogelijk wel een geldig merk vormt. De merkenrichtlijn verzet zich niet hier niet tegen. Voorwaarde is wel dat het publiek geen weet van de betekenis van het woord heeft. Uitgangspunt is de perceptie van het publiek waarvoor de inschrijving is aangevraagd.

Lees hier het volledige bericht

BRON: Recht.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.