NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Marmite misbruik, vechten tegen de bierkaai

Marmite misbruik, vechten tegen de bierkaai

De extreemrechtse British National Party (BNP) moet aan Unilever een aanzienlijk bedrag (waarschijnlijk ± 170.000 ponden) aan schadevergoeding betalen, aldus de nieuwsbrief van Distrifood. BNP had namelijk het bekende Marmite potje groot afgeeeld in een Tv-spot van haar. Marmite is een typisch Brits product en BNP beelde het daarom naast haar partijleider Nick Griffin met de leus ‘Love Britain Vote BNP’ af in haar campagne.

Unilever protesteerde daartegen uit hoofde van haar (merk)rechten. Een merkhouder hoeft immers niet te dulden dat zijn bekende merk(product) wordt gebruikt ter promotie van andere doeleinden, zoals een politieke partij, nog los van de vraag of het betreffende politieke gedachtegoed schade aan de reputatie veroorzaakt.

Een probleem blijft dat dit soort merkgebruik en gebruik van ander intellectueel eigendom in internetcontent, haast onmogelijk finaal uit te bannen is, nadat het eenmaal is geupload en verder is verspreid. Het is vechten tegen de bierkaai. Unilever schijnt het goed gelukt te zijn, maar niet iedere merkhouder heeft zoveel slagkracht als Unilever.

Lees hier het bericht

Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.YouTube: hier.

BRON: Distrifood.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.