NL EN

Laatste column

Afgelopen zaterdag schreef ik mijn laatste column voor Nu.nl. De tijd ontbreekt mij simpelweg om iedere twee weken een stuk te produceren. Helaas, want ik heb de columns altijd met veel plezier geschreven. Voordat ik bij Nu.nl stukjes ging schrijven deed ik dat voor Emerce en dat heeft de afgelopen acht jaar meer dan honderd columns over het media- en internetrecht opgeleverd. Het begon bij Napster en het eindigde bij Balkenende. 

Hoofdredacteur Laurens Verhagen schreef wat aardige woorden bij wijze van afscheid.

"Ook al vind ik het doodzonde dat Christiaan zijn vlotte pen neerlegt, begrijpen doe ik het wel. Zijn hoofdberoep is namelijk advocaat, als partner van het kantoor SOLV. Alberdingk Thijm is gespecialiseerd in auteursrecht, het recht op privacy, informatierecht en e-commerce. Hij verwierf internationale bekendheid door met succes de makers van Kazaa (wie kent het nog?) te verdedigen in een procedure tegen muziekorganisatie Buma/Stemra. Door de overwinning was Kazaa het eerste "legale" bestandsuitwisselingsprogramma ter wereld.

In die hoedanigheid heb ik Christiaan destijds, bijna een decennium geleden, ook leren kennen. Hij was nooit te beroerd om een pittige quote af te geven in zijn strijd tegen de almachtige muziekindustrie namens Kazaa (toen nog heel hip geschreven als KaZaA).

Hoe dan ook, we zullen Christiaans tweewekelijkse mediacolumns op de zaterdag missen. Gelukkig blijft Remy Chavannes wel zijn column schrijven."

Lees hier het hele bericht.

 

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.