NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Jongeren willen best betalen voor downloads

Jongeren willen best betalen voor downloads

Jongeren zijn best bereid om te betalen voor een legale downloaddienst voor muziek. Dat is de voornaamste conclusie van een onderzoek dat door de universiteit van Hertfordshire (UK) is gedaan in opdracht van British Music Rights, een belangenorganisatie van muzikanten en muziekuitgevers.

Het onderzoek toont aan dat muziek voor jongeren sociaal belangrijk is: ze willen graag muziekervaringen uitwisselen en elkaar muziek aanbevelen. Mede daarom is het uitwisselen van muziek via internet zo aantrekkelijk, volgens de onderzoekers.

Het gaat jongeren dus niet zozeer om de kostenbesparing, maar om de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe muziek te ontdekken en met elkaar te delen. Tachtig procent van de jongeren die nu illegale muziekbestanden uitwisselen, zegt dan ook bereid te zijn te betalen voor het downloaden van muziek.

Hoeveel jongeren zouden willen betalen, wordt niet vermeld. De uitkomst van dit onderzoek lijkt in de praktijk te worden bevestigd door de populariteit van de betaalde muzieksite iTunes van Apple.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.