NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • ITechLaw 2013 European Conference in Amsterdam

ITechLaw 2013 European Conference in Amsterdam

ITechLaw is een non-profit organisatie die is opgericht met als doel advocaten te onderwijzen en informeren over de juridische problemen die voortvloeien uit de ontwikkeling, productie, verkoop, verwerving en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie. ITechLaw biedt een forum voor het uitwisselen van ideeën en diepgaand onderzoek van informatietechnologie- en telecommunicatierecht issues.

Afgelopen woensdag begon de Europese ITechLaw conferentie met een welkomstreceptie in de Heineken Experience. De donderdagochtend begon om acht uur met ontbijt en registratie. Donderdag was de drukste dag van de conferentie en er stonden dan ook diverse interessante panels op het programma. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder andere: e-payments, litigation, outsourcing, data protectie, aansprakelijkheid van service providers en cloud computing. Vooral de presentaties over Cloud computing  en de juridische aspecten van Bitcoin vielen goed in de smaak. Uiteraard waren er ook regelmatig netwerkbreaks waar leden gebruik konden maken van de vele netwerkkansen die ITechLaw te bieden heeft.

Aan het eind van de laatste twee panels was het tijd voor het populairste evenement van de conferentie, het formele Gala diner. Dit vond plaats in de Beurs van Berlage. Dat het een geslaagde avond was kon je merken aan het aantal aanwezigen bij het eerste panel vrijdagochtend.

De vrijdagochtend begon met een panel over innovatie. Hierbij kwamen twee onderwerpen aan bod, namelijk ‘Legal issues arising from interaction with virtual reality’ en ‘3D printing and manufacturing on demand’. Deze laatste presentatie ving de aandacht van iedereen wanneer zij werd geopend met een gitaarsolo van Joren de Wachter.

Later op de dag waren er panels over o.a. Big Data, contracten en licenties, regelgeving en outscourcing. Tot slot was er een panel over ‘Spies, leaks and government prying’ en gaf ITechLaw president Kiran Sandford nog enkele slotopmerkingen. De conferentie werd besloten met een sluitingsreceptie in het Stedelijk Museum.

ITechLaw is een interessante en stimulerende omgeving met veel netwerkkansen. De Europese conferentie was een groot succes. SOLV was goed vertegenwoordigd op de conferentie en stelde daarnaast drie studentstagiaires beschikbaar  als vrijwilligers. De komende ITechLaw conferenties zullen plaatsvinden in Bangalore, Melbourne en New York.

Auteurs: Sarah Tobée & Yentl van den Winkel

BRON: Itechlaw.org


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.