NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • IP-nummers ook volgens Duitsland persoonsgegevens

IP-nummers ook volgens Duitsland persoonsgegevens

Het CBP was deze mening al toegedaan (zie hier ons eerder bericht), maar nu heeft ook de hoogste Duitse privacy-functionaris tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement gezegd dat ip-nummers tot de categorie persoonlijke gegevens behoren en vallen onder de wettelijke privacybescherming. Het ip-nummer is een getallenreeks waarmee individuele computers op internet te herkennen zijn.

Dat de EU ip-nummers ook tot gevoelige informatie kan gaan rekenen, is slecht nieuws voor bijvoorbeeld Google. De zoekmachine- en advertentiegigant gebruikt ip-nummers om profielen aan te leggen van gebruikers teneinde gerichte reclame te kunnen versturen. Het bedrijf verdedigt het vastleggen van het ip-nummer met het argument dat het daardoor betere zoekresultaten kan leveren en dat het op die manier de taalvoorkeur van een gebruiker kan opslaan.

Google stelt dat een ip-nummer vaak niet tot een enkele, individuele gebruiker te herleiden is. Maar hoewel het waar is dat computers in openbare plekken als bibliotheken en cybercaf├ęs een vast ip-nummer hebben en door tientallen mensen op een dag worden gebruikt, neemt dit niet weg dat veel mensen een vaste computer hebben waarmee ze inloggen.

Lees hier het hele bericht

BRON: Volkskrant


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.