NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Internetoplichting.nl niet aansprakelijk voor berichten van gebruikers

Internetoplichting.nl niet aansprakelijk voor berichten van gebruikers

De voorzieningenrechter Amsterdam oordeelde gisteren dat de eigenaar van consumentenplatform Internetoplichting.nl niet aansprakelijk is voor berichten die door gebruikers op de website worden geplaatst.

Aanleiding voor het kort geding was een topic op het platform over de website Trendylaarzen.nl. In dit topic klaagden gebruikers over de dienstverlening van Trendylaarzen.nl. Trendylaarzen eiste dat het gehele topic van de website werd verwijderd en dat een rectificatie geplaatst zou worden. Volgens de voorzieningenrechter is de eigenaar van het platform daar op grond van artikel 6:196c lid 4 BW echter niet toe verplicht. Dit artikel vrijwaart internet tussenpersonen die informatie van derden opslaan van aansprakelijkheid voor die informatie indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Volgens de voorzieningenrechter kan voor berichten die door zogenaamde moderators van de website zijn geplaatst, geen beroep worden gedaan op artikel 6:196c lid 4 BW. Dat betekent volgens de rechter echter niet dat de eigenaar van de website aansprakelijk is indien hij onrechtmatige informatie op het platform laat staan. Wel kan hij onder omstandigheden verplicht zijn NAW-gegevens te verstrekken van degene die de onrechtmatige informatie op het platform heeft geplaatst. Deze verplichting komt overeen met het arrest Lycos/Pessers van het Hof Amsterdam.

Lees hier het vonnisPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

-andrea- zaterdag 14 maart 2009 00:28

Helaas is hier een tweede vernietigend vonnis over heen gekomen.
Te lezen op de homepage van www.internetoplichting.nl en als je daar dan toch bent laat even je emailadres achter onderaan de pagina ;)

Dino zaterdag 14 maart 2009 11:37

Hele site offline, best een dramatisch gebaar van internetoplichting.nl. Ze willen geen geld en tijd steken in het moderaten en dat is nu juist het probleem, mensen die wel initiatieven nemen maar niet bereid zijn om de daarbij komende verantwoordelijkheid te dragen.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.