NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Internet niet gebouwd voor streaming video

Internet niet gebouwd voor streaming video

De BBC is eind juli begonnen met de Britse versie van Uitzendinggemist.nl. Gebruikers moeten bij de BBC een speciale speler downloaden, waarna ze kunnen kiezen uit 400 uur aan tv-programma's van de afgelopen week. Wie een programma ophaalt met de iPlayer krijgt 30 dagen om het te bekijken. Eenmaal bekeken wordt de uitzending gewist. De beelden worden in een hoge kwaliteit aangeboden: het downloaden van een programma van een uur kan wel 30 minuten in beslag nemen.

Dat kost veel bandbreedte, zeggen de Britse providers. ‘Internet is nooit bedoeld voor de verspreiding van video. We proberen onze capaciteit te verhogen, maar de bandbreedte is niet oneindig', zegt directeur Mary Turner van Tiscali in de Financial Times. ‘Als de iPlayer populair wordt, zien consumenten hun internetverbinding trager worden en zullen ze klagen bij hun provider.' De internetaanbieders willen dat de BBC meebetaalt. Anders zullen ze de toegang tot de iPlayer ‘afknijpen'.

Vorig jaar werd er in de VS al gesproken over het opzetten van een internet van twee snelheden. Wie tv via het web wil kijken, zou meer moeten betalen. Dat druist echter in tegen het principe van de netneutraliteit, dat er vanuit gaat dat providers al het dataverkeer met gesloten beurzen doorgeven.

BRON: volkskrant.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.