NL EN

Importverbod op Playstation 3

LG en Sony zijn al langer verwikkeld in een juridisch gevecht over octrooien. In december 2010 startte Sony een rechtszaak tegen LG omdat de mobiele telefoons van LG inbreuk zouden maken op octrooien van Sony.

LG claimt nu op haar beurt (onder meer) dat  de Blu-ray technologie in de Playstation3 (PS3) inbreuk maakt op verschillende octrooien van LG. LG wil daarom dat de import van PS3’s naar Europa wordt geblokkeerd.

Het blokkeren van de import is in eerste instantie geslaagd. Webwereld bericht dat de rechtbank Den Haag een importverbod van 10 dagen heeft gelast. Als gevolg van het importverbod is door de douane in Rotterdam en Schiphol beslag gelegd op tienduizend(en) PS3’s. Deze PS3’s kunnen nu niet gedistribueerd worden naar andere landen binnen Europa. De uitspraak zelf is nog niet beschikbaar.

Het importverbod en beslag heeft geen invloed op de verkoop van PS3’s die al in de schappen liggen. Wel zal het voor Sony van belang zijn dat het importverbod ook daadwerkelijk na 10 dagen voorbij is. Indien het verbod zou worden verlengd, ontstaat er namelijk na ongeveer 2 à 3 weken een  tekort aan PS3’s in de winkel.  

Lees hier het volledige bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.