NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • ICT-overnames en -fusies vergen extra juridische aandacht

ICT-overnames en -fusies vergen extra juridische aandacht

Volgens ICT-rechtsgeleerde Kees de Vey Mestdagh van de Rijksuniversiteit Groningen. wordt bij ICT-gerelateerde overnames te weinig aandacht besteed aan de juridische aspecten daarvan.

 

Het probleem is dat accountantskantoren vaak te weinig kennis van de ICT-wereld hebben, en het daarvoor geldende recht, aldus De Vey Mestdagh. Een van de meest voorkomende problemen is de eigendomskwestie van kennis, software, dienst en product. Ook het vervallen van contractuele afspraken bij fusies en overnames is een ander veelvoorkomend probleem volgens De Vey Mestdagh.

 

Verschil met andere sectoren is dat in de ICT-sector niet alleen contracten met klanten op losse schroeven komen te staan, maar ook onderhoudscontracten, contracten voor software upgrading, geheimhoudingsbedingen en non-cocurrentiebedingen in contracten.

 

Kortom: houd bij ICT-gerelateerde fusies en overnames extra rekening met wie de eigenaar van de software is, of de continuïteit van de contracten zijn gewaarborg, of klantgegevens nog wel mogen worden gebruikt, hoe zit het met e-commerce zaken, en wat stellen contracten over bijvoorbeeld geheimhouding en (non-)concurrentie.

 

Lees hier het bericht.

BRON: managersonline.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.