NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Hirsch Ballin wil Cyberautoriteit

Hirsch Ballin wil Cyberautoriteit

Minister Hirsch Ballin van Justitie pleit voor de oprichting van een Europese Cyber Autoriteit. Die moet onder andere virussen en andere cybercrime helpen bestrijden.

 

De minister doet dat donderdag in Luxemburg tijdens een bijeenkomst met zijn collega's uit andere EU-landen. Nu bestaat er nog geen overkoepelende instantie in Europa die zich speciaal richt op het tegengaan van internetcriminaliteit.

 

Aanleiding is een document van huidig EU-voorzitter Spanje, samen met de komende voorzitters Belgiƫ en Hongarije. In het document wordt cybercrime een van de vijf dreigingen voor de interne veiligheid van Europa genoemd.

 

Andere dreigingen zijn georganiseerde misdaad, terrorisme, grensbewaking en civiele bescherming. Het document stelt dat er 150.000 virussen in omloop zijn, die veelal gebruikmaken van de pc's en netwerken van gewone internetters.

 

"Er is een dringende noodzaak voor autoriteiten in de EU om maatregelen te verbeteren tegen het misbruik van internet voor criminele en terroristische doelen samen met het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van een Europese ontdek- en aanpakcode. De EU-capaciteit zou versterkt moeten worden, bijvoorbeeld door de oprichting van een Europese cybercrime alert platform'', aldus het rapport.

BRON: ANP, Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.