NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Hema-Blokker 2-1: Handdoeken en schrijfblokken wel en bloemendessin geen inbreuk

Hema-Blokker 2-1: Handdoeken en schrijfblokken wel en bloemendessin geen inbreuk

Blokker maakt inbreuk op de auteursrechten de Hema. Het uiterlijk van zowel de handdoeken als het vakkenpatroon van de schrijfblokken van Blokker, gelijken teveel op die van de Hema, aldus de voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam in zijn vonnis van vandaag.

Het ontwerp van de Hema handdoek verschilt weliswaar op een aantal punten van dat van Blokker, maar zijn in de ogen van de rechter te gering en op het eerste gezicht verwaarloosbaar. De overeenkomsten - kleurstelling, reliĆ«f en stalen oog - zijn daarentegen zo groot dat over het geheel genomen beide keukenhanddoeken zo sterk overeenstemmen dat de totaalindruk dezelfde is.

Ook bij de vergelijking van het vakkenpatroon op het Blokker schrijfblok en het vakkenpatroon van Hema springen de overeenkomsten meteen in het oog. 

Volgens Hema maakt Blokker ook inbreuk op haar ontworpen bloemdessin, maar daarin gaat de rechter niet mee. Het bloemdessin van Blokker is fijnmaziger en er zijn niet alleen bloemen en stippen gebruikt, maar ook vlinders en sterren.

 

Lees hier het vonnis.

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.