NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Helaas: Verenigde Staten streven EU voorbij in strijd om netneutraliteit

Helaas: Verenigde Staten streven EU voorbij in strijd om netneutraliteit

Regelmatig houden wij je via deze blog op de hoogte omtrent de internationale ontwikkelingen op het gebied van netneutraliteit; het leerstuk op grond waarvan internetproviders bijvoorbeeld digitaal verkeer van grote partijen niet tegen extra betaling mogen voortrekken. Zo berichtten we eerder dat het Europees Parlement zich (uiteindelijk) vóór netneutraliteit heeft uitgesproken en dat de Federal Communications Commission (FCC), ondanks grote weerstand, weer probeert dit onderwerp er in de Verenigde Staten doorheen te krijgen.

Europese Unie

Interessant aan dit onderwerp is dat je goed kunt zien hoe de machtige telecomlobby de discussie over netneutraliteit probeert te beïnvloedne. Door het Europees Parlement hapklaar aangeleverde, ambitieuze plannen waarin de roamingtarieven zijn afgeschaft en ook netneutraliteit in de hele EU wordt gewaarborgd, lijken namelijk bij de Raad van Ministers te stranden. Dit orgaan van de EU – de laatste drempel voor het aannemen van het telecompakket – bereidt een reactie voor waarin netneutraliteit sterk wordt afgezwakt en ook de roamingtarieven voorlopig niet verdwijnen. Een enorme knieval richting de telecomaanbieders van de EU, die de Europese consument volgens het standpunt van de Raad verder mogen belasten. Bovendien geeft het deze providers vrijheid om haar dataverkeer te beheren, waar kleine dienstverleners wel eens de dupe van kunnen worden. Overigens dreigt hier, ondanks de reeds geïmplementeerde netneutraliteitsregels, ook een risico voor Nederland: onze regering is verplicht zich te conformeren aan Europese regels op dit vlak, mocht het uiteindelijk zo ver komen.

Met het nog definitief op te stellen standpunt gaat de Raad in discussie met het Europees Parlement over de telecomplannen. De angst is dat de discussie zich met name zal richten op het afschaffen van de roamingtarieven en dat de strijd voor netneutraliteit een achterhoedegevecht wordt. Het is zelfs niet ondenkbaar dat dit onderwerp wordt uitgeruild tegen een gunstig roamingbeleid. Een harde strijd lijkt dus op komst, waarvan de uitkomst nog totaal onduidelijk is. De voortekens zijn echter ongunstig…

Verenigde Staten

Vanuit de VS komt er op dit vlak beter nieuws. Ondanks weerstand van haar Republikeinse leden, heeft de FCC strenge regels aangenomen, in het voordeel van netneutraliteit. Op grond van deze regels moet het Amerikaanse breedbandnetwerk snel, eerlijk en open blijven, wat de Amerikaanse consument ten goede zal komen. Zo mogen providers de toegang tot diensten en content niet zomaar blokkeren, mogen zij verkeer niet afknijpen en mag geen voorrang worden gegeven aan verkeer van dienstverleners die daarvoor extra betalen.

Het is overigens geen nieuws dat de FCC het beste voor heeft met netneutraliteit. Het is echter juist de Amerikaanse rechter die deze toezichthouder het leven niet makkelijk maakt: alle plannen van de FCC op dit vlak worden steevast in de rechtszaal afgeschoten – overigens op verzoek van grote telecomproviders. Dit keer is de FCC echter vol vertrouwen dat de plannen wel stand gaan houden: zo baseert de FCC zich op meerdere wettelijke grondslagen die de regels legitimeren. De reactie van de grote telecomproviders laat zich uiteraard raden en we zijn erg benieuwd of de netneutraliteitsplannen van de FCC het dit keer wel gaan halen. In ieder geval toont deze organisatie zich een stuk ambitieuzer dan de Europese Raad van Ministers.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Claudeasinjes maandag 25 december 2017 06:54

Данный пост найден по запросу:
[b]Новогодние подарки ярославль [/b]

Новый год является любимым праздником жителей России не только из-за длинных выходных, но и благодаря детским воспоминаниям. Эта ночь была и остается загадочной и магической, ведь проснувшись магическим утром, можно было увидеть под елкой щемящий сердце подарок.
Детство у взрослых давно прошло, а Новый год до сих пор ассоциируется с волшебством, потому в этот день хочется делать наилучшие сюрпризы для своих родных и близких.
ЗДЕСЬ ПОДАРКИ http://ke9.ru/2 [i][b]Новогодние подарки ярославль [/b][/i]
Вы уже выбрали, что желаете подарить на Новый год родным и близким друзьям? Если этот вопрос всё ещё остаётся без ответа, загляните на страницу подарков.
ЗДЕСЬ ПОДАРКИ http://ke9.ru/2 [u][i][b]Новогодние подарки ярославль [/b][/i][/u]
[url=http://ke9.ru/2][img]http://ipic.su/img/img7/tn/01.1512231433.jpg[/img][/url]


Данный пост ищут по тэгам:

[i]Оригинальный свадебный подарок
Детские новогодние подарки 2018
Дед морозов ру новогодние подарки
Подарки на 23 февраля мужчинам
Какой подарок подарить девушке на новый год
Подарок на день рождения мальчику 10 лет
Подарки на день рождения интернет магазин украина
Подарок любимой женщине песня виновник скачать
Новогодние подарки для детей творческие
Купить оптом упаковку для подарков
[/i]

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.