NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Haagse Rechtbank vernietigt aanvullend beschermingscertificaat

Haagse Rechtbank vernietigt aanvullend beschermingscertificaat

In zijn vonnis van 12 oktober 2005 heeft de Haagse Rechtbank het aanvullend beschermingscertificaat ("ABC") vernietigt van de Japanse onderneming Sankyo Lifetech company Ltd. Het ABC gaf bescherming aan de combinatie van de stoffen Praziquantel en Ivermectine, een diergeneesmiddel waarmee paarden tegen wormen worden behandeld. Het vonnis is opmerkelijk want  vernietiging van een ABC gebeurt maar weinig.

De procedure die tot het vonnis leidde is aangespannen door de Engelse onderneming Merial Ltd. De Rechtbank volgt haar redenering dat het geneesmiddel niet onder de beschermingsomvang van het basisoctrooi valt. Daarmee voldoet het niet aan de regels voor een ABC. Alleen dan een geneesmiddel recht op aanvullende octrooio bescherming na het einde van de bescherming door het basisoctrooi.

De rechtbank leest namelijk in het basisoctrooi dat de stoffen een synergetisch effect moeten hebben. Daardoor is een lagere dosering van de therapeutische stoffen mogelijk dan bij afzonderlijke toediening. Sankyo slaagde er niet in daarvan bewijs te leveren.

Lees hier het vonnisPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.