NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • GroenLinks wil het vak media-educatie verplichten

GroenLinks wil het vak media-educatie verplichten

GroenLinks wil dat het vak 'media-educatie' op alle basisscholen verplicht wordt. „De essentie van dit wetsvoorstel is een preventieve benadering die het kinderen mogelijk maakt eigen, weloverwogen keuzes te maken, zonder censuur, repressie of moralisme", schrijft Kamerlid Dibi in zijn toelichting op het wetsvoorstel.

Expliciete videoclips, extreem gewelddadige computerspelletjes. Kinderen moeten weerbaar worden tegen de overdaad aan geweld, seks en discriminatie die ze via de moderne media voorgeschoteld krijgen. Ook moet de jeugd reclameboodschappen op waarde leren schatten, vindt Dibi.

„Naar zijn aard paternalistisch en enigszins betuttelend", noemt Christiaan Alberdingk Thijm, docent informatierecht aan de UvA, dit soort wetgeving. „Maar dat wil niet zeggen dat het verkeerd is", voegt hij er direct aan toe. „Ik vind het helemaal niet onverstandig om kinderen te leren omgaan met media, maar of dat op zo'n dwingende manier via wetgeving moet, dat weet ik niet." De ouders blijven namelijk altijd verantwoordelijk voor de opvoeding. En we moeten ook niet denken dat kinderen dom zijn, zegt Alberdingk Thijm.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Trouw


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.