NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gratis rechtshulp voor technostarters

Gratis rechtshulp voor technostarters

Opening rechtswinkel vanmiddag om 16.30 uur door Amsterdamse Deken

Vandaag opent de eerste rechtswinkel voor technostarters zijn deuren: de Clinic. De Clinic gaat gratis rechtshulp bieden op het gebied van internetrecht. De opening van de rechtswinkel wordt verricht door de Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Mr G.J. Kemper.

De Clinic zal de eerste Nederlandse rechtswinkel zijn gespecialiseerd in internetrecht. Het is een initiatief van SOLV Advocaten. Met de oprichting van de Clinic reageert SOLV op de discussie over tarieven van gespecialiseerde advocaten. Dankzij de Clinic moeten ook technostarters en particulieren toegang krijgen tot het recht.

Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV: "Tarieven van gespecialiseerde advocaten zijn enorm hoog, soms wel 500 euro per uur. Veel starters kunnen dat niet betalen. De Clinic biedt dan een uitkomst."

Eerstelijns advies

De Clinic zal eerstelijns juridisch advies geven aan startende ondernemers en particulieren, die onvoldoende financiële middelen hebben om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. De Clinic zal worden gerund door rechtenstudenten in de laatste fase van hun studie. Zij worden daarin ondersteund door medewerkers van SOLV Advocaten en, op termijn, andere gerenommeerde advocatenkantoren.

SOLV Advocaten specialiseerde zich in 2000 als eerste Nederlandse advocatenkantoor in internetrecht. De oprichting van de Clinic is één van de initiatieven die SOLV neemt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Binnen de advocatuur is al enige tijd een discussie gaande over de toegang tot de gespecialiseerde advocaten. Op 16 juli jl. kondigde de Orde van Advocaten een onderzoek aan naar de hoogte van tarieven van advocaten. SOLV Advocaten wil met de oprichting van de Clinic een concrete oplossing bieden voor een specifieke groep hulpzoekenden.

Lees hier berichtgeving in het Financieele dagblad.

Lees hier berichtgeving in Emerce.

Lees hier de berichtgeving in WebWereld.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

angelina de graaf dinsdag 5 mei 2009 14:34

Mag ik thuis voet/lichaamsmassages geven zonder zelfstandig ondernemer te zijn? zodat ik elke maand wel mijn inkomsten opgeef aan de sociale dienst zodat die van mijn uitkering worden afgehaald? (ABW) Ik wilde nl eerst een eigen praktijkje beginnen maar dit is niet haalbaar . mvg Angelina

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.