NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Google wint seksadvertentie-zaak

Google wint seksadvertentie-zaak

Boeren die op zoek zijn naar een date, kunnen nog steeds met hinderlijke seksadvertenties geconfronteerd worden. Google hoeft namelijk de gesponsorde koppeling die verschijnt zodra de zoekterm "farm-date" wordt opgegeven, niet te verwijderen. Dat heeft de voorzieningenrechter in de rechtbank Amsterdam 24 augustus bepaald.

De datingsite farmdate.nl vond de seksadvertenties "zeer beschadigend" voor de reputatie van de website, waarop boeren een partner hopen te vinden. Volgens de rechter is het op advertentiepagina's van bijvoorbeeld dagbladen echter gebruikelijk "om advertenties die globaal dezelfde goederen of diensten aanbieden, in één rubriek onder te brengen".

De uitspraak is nog niet gepubliceerd. Blijkbaar is de rechter van mening dat geen sprake is van merkinbreuk. Indien Farmdate een beschermd merk zou bezitten, zou de uitspraak van de rechter opvallend zijn. Eerder hebben buitenlandse rechters geoordeeld dat Google wel inbreuk maakt op het merkenrecht door merken aan zoekresultaten te koppelen.

Lees hier het bericht.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.