NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Google verruimt privacy bescherming Street-View

Google verruimt privacy bescherming Street-View

Google heeft haar privacy beleid ten aanzien van Street View, een nieuw programma waarmee virtueel door de straten van enkele steden in de V.S. kan worden gelopen, kort na de lancering daarvan aangepast. Volgens het nieuwe beleid kan nu iedereen, en niet alleen de persoonlijk betrokkenen, om verwijdering vragen van gedetailleerde foto's waarop personen herkenbaar te zien zijn of tot personen herleidbare gegevens (zoals kentekenplaten).

Google maakte dit bekend naar aanleiding van verhitte discussies in Amerika over de bescherming van privacy naar aanleiding van de lancering van haar nieuwe dienst.

Lees hier het hele bericht.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

jutien van der steen - 10communications zondag 1 augustus 2010 23:45

Deze gegevens worden uit het voor publiek benaderbare deel van het Streetview-systeem verwijderd, maar niet van de servers waar de data liggen opgeslagen. Google ziet zich als eigenaar van deze data en het lijkt lastig voor burgers die data definitief van de servers te laten verwijderen. Er is geen heldere regelgeving die betrokkenen rechten geeft op dit punt. Geldt het recht van het land waar de foto is genomen, of het recht van het land waar de server met de opgeslagen foto's staat ? Waar moet een EU-burger procederen als het er op aan komt ?

Het is hoogste tijd dat EU-juristen zich samen met IT- en communicatie-specialisten over dergelijke vraagstukken buigen en maatregelen voorbereiden die EU-burgers het recht terug geeft vrij te kunnen beschikken (in juridische zin) over de eigen digitale data.

jutien van der steen is jurist en communicatiespecialist

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.