NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Google Street View steeds weer onder vuur

Google Street View steeds weer onder vuur

Google Street View ligt nu ook in het privacygevoelige Zwitserland onder vuur. Aanleiding zijn de afbeeldingen van parlementslid, Rüdi Noser, die duidelijk herkenbaar met een niet-vervaagde dame door het ‘9 koppige Google monster’ (de rijdende camera) is gefotografeerd. De afbeeldingen werden interessant toen men er achter kwam dat deze dame niet de echtgenote van de heer Noser was. Tot grote spijt van de roddelpers bleek zij echter de assistente van de Rüdi Noser te zijn.

 

Hans-Peter Thür, de beschermheer van Zwitserse informatie en persoonsgegevens, heeft in een officiële verklaring Google gesommeerd om de dienst te blokkeren. Volgens hem heeft Google zich niet voldoende ingespannen om de privacy van burgers te beschermen. Zodra alle gezichten en nummerborden daadwerkelijk vervaagd zijn mag Google de dienst weer aanbieden. In Griekenland zijn in mei ook soortgelijke eisen gesteld aan de dienst van Google.

 

Google zegt verrast te zijn door de gang van zaken, omdat zij net in gesprek waren met “Der Eidgenössische Datenschutz- und Öffentlichkeitsbeauftragte (EDÖB)”, de organisatie van de heer Thür, die vergelijkbaar is met het Nederlandse CBP.

 

Lees hier het hele bericht.

BRON: news.cnet.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.