NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Geschillenregeling SIDN vervangt arbitrageprocedure

Geschillenregeling SIDN vervangt arbitrageprocedure

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) introduceert 28 februari een geschillenregeling voor .nl-domeinnamen. De domeinnamen raken langzaam op en SIDN verwacht dat er steeds meer gegadigden voor een .nl-naam zullen zijn.

 

De geschillenregeling zal de huidige arbitrageprocedure vervangen. De arbitrageprocedure was alleen van toepassing op de domeinnamen die na de invoering hiervan in januari 2003 zijn geregistreerd en domeinnamen die na die datum van houder zijn gewisseld of waarvan de houder van deelnemer is gewisseld. De nieuwe geschillenregeling is van toepassing op alle .nl-domeinnamen en hun houders.

 

Een ander verschil met de huidige arbitrageprocedure is dat de gang naar de rechter open blijft. Partijen kunnen dus op elk moment alsnog naar de rechter stappen. De uitspraak in de geschillenregeling is juridisch niet bindend en een gerechtelijk vonnis heeft voorrang op een uitspraak in de geschillenregeling.

 

Daar waar de arbitrageprocedure beperkt was tot merk- en handelsnaamrechten, heeft de geschillenregeling een bredere grondslag en kan er bijvoorbeeld ook een uitspraak worden gedaan op basis van persoonsnamen. Ten slotte heeft de SIDN niet gekozen voor een proceskostenveroordeling.


Lees hier het bericht op nu.nl en hier het bericht op sidn.nl

 

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.