NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gerkens: er komt geen downloadverbod

Gerkens: er komt geen downloadverbod

Arda Gerkens, Tweede Kamerlid van de SP, heeft verbaasd gereageerd op mijn column op Nu.nl. In de column heb ik betoogd dat de Minister van Justitie aanstuurt op een downloadverbod, omdat de politiek tegen een heffing op MP3-spelers en andere digitale dragers is. Dit blijkt uit antwoorden op kamervragen die Gerkens heeft gesteld. "De conclusie van de heer Alberdingk Thijm is niet wat ik uit de antwoorden van de minister heb gelezen", aldus Gerkens.

Gerkens maakt een onderscheid tussen "evident" onrechtmatig materiaal en ander onrechtmatig materiaal. Volgens Gerkens is het downloaden van evident onrechtmatig materiaal niet toegestaan. Gerkens: "Daarvan kun je niet zeggen dat het een priv├ękopie is".

Het onderscheid dat Gerkens maakt volgt echter niet uit de wet. In WebWereld reageer ik op Gerkens:

Volgens Alberdingk Thijm is de suggestie van Gerkens om een onderscheid te maken tussen een 'evident illegale bron' en andere bronnen, niet werkbaar. "In veel gevallen weet je niet of het onrechtmatig is of niet. Slimme platenmaatschappijen kunnen in veel gevallen claimen dat er sprake is van een illegale bron en als consumenten een boete riskeren dan downloaden ze niet meer."

 Lees hier het bericht.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.