020 530 0160

Geoblocking nog niet van de baan

Gepubliceerd op 30 augustus 2015 categorieën , , , ,

Tomas Weermeijer werd door nu.nl geïnterviewd over de regioblokkades die aanbieders van films en series toepassen. Hoewel steeds meer films en tv-series al dan niet betaald via internet kunnen worden bekeken, verschilt het aanbod per land nog flink. De Europese Commissie wil dit voor de gehele Europese Unie gelijktrekken, maar dat is een lastige opgave.

 

De Europese Commissie laat onderzoeken of online-platformen onder de reikwijdte van bestaande Europese richtlijnen kunnen worden gebracht zodat voor online content net als voor satelliet-tv wordt geregeld dat het in heel Europa kan worden verspreid.

 

Nu nl: “Advocaat Tomas Weermeijer van SOLV acht het echter onwaarschijnlijk dat dat grote gevolgen heeft. “Al is het maar omdat de grote aanbieders hun hakken in het zand zullen zetten en hier tegen zullen zijn. Als zo’n richtlijn voor zo’n specifiek doel is geschreven dan is het vaak lastig om de omvang daarvan uit te breiden.”

 

Zelfs een regeling die het mogelijk zou maken om op vakantie nog Nederlandse programma’s te kijken, lijkt hem moeilijk te realiseren. “Het is ontzettend lastig om te bepalen wie uit welk land komt en waar diegene recht op heeft”, aldus Weermeijer.”

 

Als gebruiker van online content word je meestal geïdentificeerd op basis van je IP-adres. Dat adres zegt echter alleen iets over je locatie, maar niet over je woonplaats of het land waar je een abonnement op bijvoorbeeld Netflix hebt. Een IP-adres uit een ander land is bovendien gemakkelijk na te bootsen via een zogenoemde VPN-dienst.

 

 

 

 

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen