NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gemeente Amsterdam bestrijdt identiteitsfraude

Gemeente Amsterdam bestrijdt identiteitsfraude

De gemeente Amsterdam erkent het toenemende probleem van identiteitsfraude. Identiteitsfraude veroorzaakt steeds meer problemen voor burgers, bedrijven en overheid, terwijl fraudeurs nauwelijks worden opgemerkt. Identiteitsfraude zorgt voor grote maatschappelijke schade. Te denken valt aan financiĆ«le schade door criminele activeiten, misbruik van voorzieningen en psychische schade.

Om dit probleem aan te kunnen pakken heeft de gemeente Amsterdam de Regiegroep Identiteitsfraude ingesteld. Deze regiegroep heeft onder meer als doel het bewustmaken van ambtenaren over de ernst van deze vorm van criminaliteit. Hiertoe heeft de regiegroep de brochure "Ben je wie je zegt dat je bent?" uitgebracht, waarin nuttige tips en aanwijzingen staan om identiteits- en documentsfraude te herkennen en voorkomen.

De publicatie is geschreven met het doel om de gemeentelijke overheid bekend te maken met de risico's van identiteitsfraude. Het dient echter eveneens als stimulans om met een kritisch oog naar de kwetsbaarheid van de eigen werkprocessen te kijken.

Download hier de publicatie "Ben je wie je zegt dat je bent?"

Klik hier voor meer informatie.

 

BRON: http://amsterdam.nl/@175228/presentatie_'ben_jij/


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.