NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Geen spreekverbod voor chauffeurs TCA

Geen spreekverbod voor chauffeurs TCA

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) had in kort geding gevorderd dat twee van haar chauffeurs zou worden verboden nog langer beschuldigingen over TCA te uiten over onder meer bedreigingen door TCA en criminele acitiveiten van TCA. De vordering werd mede gedaan naar aanleiding van een aantal uitingen van de betreffende chauffeurs in het actualiteiten programma NOVA.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft de vordering van TCA vandaag afgewezen. De rechter heeft de vrijheid van meningsuiting van de chauffeurs afgewogen tegen het recht op bescherming van de eer en goede naam van TCA. De rechter oordeelde vervolgens dat het recht op de vrijheid van meningsuiting van de chauffeurs zwaarder woog.

In de afweging heeft rechter onder meer meegewogen dat de beschuldigingen weliswaar ernstig zijn, maar dat zij niet lichtvaardig zijn gedaan. De beschuldigingen staan niet op zichzelf; er zijn ook beschuldigingen afkomstig uit andere bronnen en er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar TCA.

Lees hier het vonnis van de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad.

BRON: Rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.